Tuinstoel

Tuinmeubelen 2022 – Dit zijn de trends

Rotan, bamboe, macramé of metaal: welke tuinmeubelen voor buiten mogen niet ontbreken in 2022? We zullen het je vertellen. De meubeltrends voor tuin, terras en balkon van 2022 zijn minstens zo divers als het aanbod aan buitenmeubelen. Dit jaar is er voor elk wat wils:

De trendkleur van het jaar is grijs. Vooral tuinmeubelen van polyrotan vallen op in deze kleur. De trendy en bijzonder robuuste meubelen zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten. Zitgroepen, ligstoelen, hangstoelen of rotan lounges zijn modern. Ze passen gemakkelijk in uw eigen tuin. Kleinere modellen vinden hun plaats op het balkon. Gekleurde tuinmeubelen zijn dé trend voor 2022 – of het nu gaat om felle kleuren of pasteltinten. Een andere trend zijn tuinmeubelen van metaal. Puristisch design maakt zitgroepen klassiek en tijdloos. Industriële look zorgt voor contrast.

Less is more – metaal en helder design

Ook in 2022 zijn gereduceerde vormen erg trendy. Tuinmeubelen met strakke lijnen en randen zijn geïnspireerd op de Scandinavische interieurstijl. Het minimalistische ontwerp plaatst de planten op de voorgrond en creëert een harmonieuze feelgood-sfeer. Materialen als staal of aluminium zorgen voor een industriële look. Met horizontale lijnen vindt het industriële karakter gemakkelijk zijn weg naar je eigen tuin. Monochrome tinten zoals grijs, zwart of wit zorgen voor een harmonieus totaalbeeld. Geen wonder dat de trendkleur grijs ook dit jaar niet mag ontbreken in de tuin. Terug naar de natuur – rotan, bamboe en macramé

Meubels gemaakt van natuurlijke materialen passen in elke tuin. Ze harmoniëren niet alleen qua kleur met de planten, maar creëren ook zonder veel moeite een harmonieus totaalbeeld. Accessoires zoals knusse dekens en sierkussens zorgen voor accenten. In kleuren als beige en andere aardetinten passen ze bijzonder goed bij bamboe of rotan. Natuurlijk zijn er hier geen grenzen aan de smaak. Felle kleuren kunnen een feelgood-sfeer creëren in tegenstelling tot de natuurlijke tinten. Rijke kleuren zoals geel of blauw zijn hier in de trend.

Naast bamboe en rotan meubelen zijn ook macramé meubelen populair. Geknoopte hangstoelen in verschillende kleuren maken van elke tuin een klein paradijs. Macramé-meubels lijken bijna gewichtloos door het lichte, heldere ontwerp. Ze passen perfect op een balkon en in de tuin.

Tijdloos modern – de allrounder van polyrattan

In 2022 zal polyrotan een integraal onderdeel zijn van tuinen. Het weerbestendige materiaal wordt steeds populairder. Rotanmeubels maken indruk met hun lichte gewicht en lage onderhoudsvereisten. Zonlicht en regenbuien hebben weinig effect op deze robuuste tuinmeubelen. Naast grijs zijn de trendy meubelen ook verkrijgbaar in zwart en bruin. De moderne charme wordt ondersteund door witte of grijze zitkussens. Ze zorgen voor comfortabel zitten en ontspannen in uw eigen tuin of op het balkon.