Wild Atlantic Way

The Wild Atlantic Way: Ierland op en neer!

De smalle weg kronkelt voor je langs de kust, de zon laat de Atlantische Oceaan in de verte glinsteren en de lucht die door het open raam van je auto stroomt ruikt naar zout – en pure vrijheid! Bij de volgende bocht verschijnen de steile rotswanden van de honderden meters hoge kliffen, badend in een schitterend oranjerood licht door de ondergaande zon – een moment dat voor altijd een plekje in het hart van je avonturier zal veroveren!

Een roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Ierland zorgt echter niet alleen voor bijzondere kippenvelmomenten vanwege de originele en ongerepte wildernis. Bij elke bocht heb je de mogelijkheid om het avontuur van Ierland van dichtbij te bekijken tijdens coasteering, kajakken of surfen, waarbij de spanning zich naar de kleinste cellen van je lichaam verspreidt!

De Wild Atlantic Way moet zeker op je bucketlist moet staan.

De Wild Atlantic Way in het kort

Tijdens je roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Ierland beleef je het groene eiland van zijn wildste en meest indrukwekkende kant op meer dan 2500 kilometer langs de westkust. Het maakt niet uit of je de langste bewegwijzerde kustweg ter wereld helemaal aflegt of slechts een deel ervan aflegt; je trapt er vanaf de eerste kilometer in! Hoewel Ierland ongeveer zo groot is als Beieren, heeft het qua landschap veel te bieden. Uw route door het westen voert langs spectaculaire kliffen en kustlijnen; over de schijnbaar eindeloze typische groene heuvels, die je vaak maar met een handvol schapen hoeft te delen en direct door de millennia-oude kalksteenwoestijn van de Burren!

Het grimmige landschap van het kleine Atlantische eiland wordt alleen gedomineerd door zijn bewoners. De Ieren zijn supervriendelijke mensen en zullen je vanaf het moment dat je aankomt als een vriend behandelen – vooral bij een pint natuurlijk! Ten slotte speelt de pubcultuur een zeer belangrijke rol in Ierland. De pub is niet alleen een plek waar mensen elkaar ontmoeten voor een pint, het is vaak een tweede woonkamer waar veel leven gebeurt!