Terras

Waarop letten bij vrijstaande terrasverwarmers

Vrijstaande buitenverwarmers zijn een van de musthaves van 2020 geworden. Toen de pandemie zich over de hele wereld verspreidde, werd al snel duidelijk dat de buitenlucht een van de veiligste plekken is om tijd door te brengen met familie en vrienden. Toen de temperaturen daalden en de winter begon, werd buitenverwarming echter een noodzaak en leidde tot een wereldwijde run voor vrijstaande terrasverwarmers.

Vanwege hun wendbaarheid, kleine voetafdruk en gebruiksflexibiliteit zijn vrijstaande terrasverwarmers een uitstekende keuze voor zowel barbecues in de achtertuin als commerciële biertuinen, maar niet alle vrijstaande kachels zijn gelijk. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw volgende vrijstaande kachel.

Conventioneel of infrarood?

Vrijstaande buitenverwarmers gebruiken meestal twee verschillende methoden voor het overbrengen van thermische energie:

  • Traditionele buitenverwarmers stoten hete lucht uit die zich vermengt met de omgevingslucht, waardoor de gemiddelde temperatuur van een kamer stijgt. Als gevolg hiervan verwarmen ze niet alleen mensen, maar ook de lucht om hen heen, waardoor ze erg inefficiënt zijn omdat de meeste warmte wordt afgevoerd – en dus energie wordt verspild.
  • Meer innovatieve buitenverwarmers gebruiken infraroodwarmte. Bij deze methode worden de doelobjecten zelf verwarmd wanneer ze in contact komen met de golven van infrarood licht. In tegenstelling tot traditionele terrasverwarmers, die de lucht rond objecten verwarmen, werken infraroodstralers door infraroodstraling direct op het te verwarmen object te projecteren. Deze methode wordt beschouwd als de meest energiezuinige en effectieve manier om mensen buitenshuis te verwarmen.

Directe of indirecte warmte?

Een andere kritische factor is de richting van de uitgestraalde warmte. De meest effectieve kachels gebruiken directionele verwarmingselementen om de energie-efficiëntie te maximaliseren en te voorkomen dat gasten oververhit raken. Gerichte warmte zorgt ervoor dat het grootste deel van de gegenereerde warmte in één richting wordt gericht, waardoor een betere en meer gerichte warmtedekking mogelijk is. Indirecte warmte daarentegen duwt warmte in alle richtingen, wat resulteert in verticaal warmteverlies. Verwarmingselementen met directionele verwarmingselementen zijn vooral nuttig in grotere steden zoals New York, waar de lokale autoriteiten onlangs een afstand van anderhalve meter hebben opgelegd tussen herbergen en verwarmingstoestellen.

Korte, midden of lange golf?

Of uw heater directe of indirecte warmte afgeeft, heeft ook invloed op het energieverbruik. Vrijstaande heaters die gebruik maken van directionele verwarmingstechnologie, zoals de Bromic Tungsten Portable, kunnen twee keer zoveel oppervlakte bestrijken als traditionele terrasverwarmers. De reden hiervoor is dat de directe warmte een mengsel is van korte- en middengolftechnologie, die het hoogste rendement heeft. Indirecte buitenverwarmers daarentegen zijn meestal gebaseerd op langegolftechnologie, die gevoeliger is voor wind en een veel langzamere opwarmtijd heeft dan directe verwarmers.