Trouwen

Huwelijksaanzoekfouten

Als je van plan bent je partner te verrassen met een huwelijksaanzoek, wil je het natuurlijk niet “op de een of andere manier laten gebeuren”, maar er een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Hoe de romantische barometer ook wijst – van onder nul tot Hollywood – de verloving moet aan het eind van de dag altijd iets heel bijzonders zijn. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, hebben we een checklist voor de verloving samengesteld op basis van onze ervaring in de dagelijkse dialoog met degenen die bereid zijn te trouwen.

Een gewone dag voor de verloving

Aanstaande woensdag zijn jij en je partner vrij, dus je kunt van de gelegenheid gebruik maken en de dag gebruiken om een ​​huwelijksaanzoek te doen – dan is dat meteen weg. Doe dat niet. Verloven is iets speciaals, iets unieks, en dat is wat de dag van het voorstel ook zou moeten zijn. Kies een dag die persoonlijk symbolisch is, zoals de verjaardag van je eerste date of je eerste reis samen.

De verlovingsring aan te veel mensen laten zien

‘Ik zal je iets laten zien, maar dat is ons geheim. Dat moet je aan niemand vertellen.’ En in de volgende stap zegt de vertrouwenspersoon hetzelfde tegen zijn of haar naaste persoon, die het dan aan de volgende persoon vertelt, enzovoort, enzovoort. Dat weten we allemaal, en het gaat bijna altijd zo: uitzonderingen bevestigen de regel. Waar we het op dit punt over hebben: laat de diamanten verlovingsring niet aan te veel mensen zien. Haal maximaal één smaakbeoordeling – heel belangrijk – uit JOUW vriendenkring. Vraag nooit een goede vriend van de toekomstige bruid of bruidegom om advies, anders bestaat het risico dat het huwelijksaanzoek geen verrassing meer is.

Verberg de verlovingsring voor het voorstel

De verloving zou voor alle betrokkenen een van de mooiste dagen in het leven moeten zijn. Laat het niet op de eerste hulp van het ziekenhuis belanden. Helaas is dit vaker voorgekomen dan je denkt, bijvoorbeeld wanneer de verlovingsring verstopt zit in eten en als verrassing wordt ingeslikt. De verrassing kan zeker groot zijn wanneer uw partner de verlovingsring in het champagneglas of in de weelderige ijscoupe ziet. Het risico op verstikking in de ring is minstens zo groot. Zulke ringverstopplekken kun je daarom het beste laten waar ze horen: in Hollywoodfilms.

Adverteer de verloving vooraf

Natuurlijk wil je je geluk de wereld in schreeuwen. In het geval van een huwelijksaanzoek moet u echter terughoudender zijn en niet te veel vertrouwenspersonen in uw plannen laten. Want al snel heeft iemand in de vrienden- of familiekring de bonen gemorst en zou je onbedoeld kunnen ontmaskeren. Dat gezegd hebbende, een beetje geheimhouding houdt de spanning hoog en het verloofde stel kan na het aanzoek samen het goede nieuws delen.

Wantrouwen wekken

Zodra de dag van het huwelijksaanzoek nadert, neemt de nervositeit automatisch toe. Afhankelijk van de inspanning die het kost om je te verloven, zullen je hersenen rammelen en je geestesoog door alles heen rennen om de dag zo perfect mogelijk te maken. Maar wees voorzichtig: wek geen wantrouwen bij je partner door constant alleen “iets” te moeten doen of door op de verlovingsdag constant op de verlovingsring in je borstzak te kloppen om er zeker van te zijn dat hij er nog is. Probeer je te gedragen zoals je altijd hebt gedaan, ook al is het misschien niet gemakkelijk.

Speel slecht met je partner

In het tijdperk van sociale media worden video’s van mannen of vrouwen die een gemene grap met hun partner uithalen voor het geplande huwelijksaanzoek keer op keer gezien om het effect van de verloving te versterken en het verrassingseffect nog bombastischer te maken. Dit kan de aankondiging zijn van een gesprek omdat de toekomst samen in het geding is, of de bekentenis dat een gevangenisstraf op handen is. Niemand kent je partner en hun gevoel voor humor beter dan jij, maar onthoud dat deze grappen averechts kunnen werken. Het is dus beter om de verloving wat serieuzer te benaderen als je geen risico wilt nemen.

Gebrek aan inzet

U bent ervan overtuigd dat uw bescheiden partner niet veel aandacht op prijs stelt? Dat kan in de meeste gevallen van het dagelijks leven het geval zijn, maar als het op een aanzoek aankomt, is je partner de belangrijkste persoon van de dag, en dat moet je hem of haar laten weten. Het hoeft niet de violist aan de tafel van het sterrenrestaurant te zijn of de romantische tocht met de boot op het plaatselijke meer als de betreffende omgeving niet bij je past, maar de verloving moet gewoon een bepaalde sfeer uitstralen. Soms zijn kleine gebaren voldoende, wat telt zijn de gedachten die je hebt voor de toepassing.

Verspreid negatieve vibes

Betrokkenheid gaat over jou en je partner. En alleen daarom. Houd dat in gedachten, vooral voor de woorden van de motie. Want als een engagement begint met een negatieve formulering, vertroebelt dat de hele situatie. “We leven in slechte tijden…” of “Sinds we niet jonger worden…” zijn zinnen die absoluut geen plaats hebben in een verloving. Concentreer je alleen op je partner en je geluk samen – niets anders doet er op dit moment toe.

Dwaal af

Het huwelijksaanzoek is uitsluitend van uw partner, waardoor al het andere op deze dag bijzaak. Blijf gepassioneerd over de verloving en controleer geen voetbaluitslagen of messenger-berichten op je smartphone nadat je “ja” hebt gezegd.

Negeer verlangens en tradities

Als u bepaalde wensen kent die uw partner heeft voor de verloving, houd daar dan rekening mee bij de verloving. Hetzelfde geldt voor tradities of culturele gebruiken. Sommige toekomstige schoonouders hechten bijvoorbeeld veel belang aan de klassieke manier om de hand van hun dochter te vragen. In veel sterrenbeelden weegt dit misschien niet meer veel, maar het getuigt zeker van stijl.