Geld

Loonadministratie

Dankzij de loonadministratie staat het salaris elke maand op tijd op de rekening

In kleine bedrijven doet de werknemer die in dienst is van de algemene boekhouding meestal de loonadministratie. Bij grotere bedrijven is dat niet meer mogelijk als er maandelijks honderden loonboekingen verwerkt moeten worden. Sommige bedrijven doen dan een beroep op uitbesteding en besteden de volledige loonadministratie uit aan een externe dienstverlener. Anderen huren een toegewijde werknemer (of meerdere) in om zich uitsluitend bezig te houden met alle zaken die verband houden met de salarissen van werknemers.

Een salarisadministrateur moet uitgebreide kennis hebben van het loonbelastingrecht, het sociale zekerheidsrecht en het arbeidsrecht. Voor jonge ondernemers en start-ups met weinig ervaring op deze gebieden kan het daarom ook heel zinvol zijn om de salarisadministratie uit te besteden om typische beginnersfouten te voorkomen die later veel tijd en geld kunnen kosten.

Wat zijn de taken van de salarisadministratie?

Voor elke werknemer in het bedrijf wordt een loonrekening aangemaakt. De gegevens die in deze salarisadministratie worden opgeslagen, zijn wettelijk vastgelegd. Het gaat onder meer om persoonsgegevens zoals adres en geboortedatum, maar ook om de loonbelastingklasse en informatie over de sociale zekerheid. Verder registreert de loonadministratie alle belangrijke aspecten met betrekking tot salarisbetalingen, d.w.z. H. de dag waarop het salaris wordt uitbetaald en de periode waarover het salaris wordt uitbetaald. Naast het feitelijk prestatieloon of basissalaris worden verstrekkingen apart vermeld en worden toeslagen vermeld voor bijvoorbeeld nachtwerk, zondagswerk en slechtweertoeslag. De salarisadministrateur moet ook de loondoorbetaling bij ziekte of zwangerschapsverlof afhandelen. Verder worden alle toeslagen en andere buitengewone inkomsten geregistreerd. Als de werkgever kapitaalvormende uitkeringen betaalt, worden deze hier ook geregistreerd.

Het is duidelijk dat loonadministratie ingewikkelder wordt naarmate meer factoren in de berekening worden betrokken. Als alle loonboekingen uitsluitend gelden voor werknemers met een gereguleerde 40-urige werkweek, is het voor de salarisadministrateur gemakkelijker om de loonstrook te maken dan in bedrijven waar werknemers uurloon krijgen en verschillende toeslagen ontvangen voor nacht- en weekendwerk of overwerk .