Utrecht

8 tips voor je trip naar Utrecht

Idyllische grachten, tweedehandswinkels, pittoreske architectuur en een breed scala aan restaurants. Het kleine zusje van Amsterdam heeft alles te bieden wat een geslaagde stedentrip maakt. Bovendien straalt Utrecht, in tegenstelling tot de altijd drukke Nederlandse hoofdstad, veel ontspannen nonchalance uit.

Utrecht is een van die steden die heerlijk te voet is te verkennen. Rondom de kathedraal is de Nederlandse stad gebouwd. De toren van de Duomo dient als een goed oriëntatiepunt. Verdwalen in Utrecht is dus bijna onmogelijk. Nog een groot pluspunt: de binnenstad is verkeersluw. Wat het slenteren door de mooie straatjes nog mooier maakt. Plantenliefhebbers onder u moeten een bezoek brengen aan de Botanische Tuin, Oude Hortus.

Feest & geniet

Het centrum van Utrecht is een waar eldorado voor foodies. Hippe restaurants staan ​​vol gezellige cafés, biologische bakkers en delicatessenzaken. Bij De Witte Ballons worden verfijnde gerechten voor u geserveerd. Op het kleine terras direct aan het water is het bijzonder fijn zitten. Ook een aanrader is de Winkel van Sinkel. Ooit het eerste warenhuis van Nederland, herbergt het gebouw een café en restaurant. ’s Nachts verandert Winkel van Sinkel in een club. In een prachtige sfeer en met heerlijke wijnen dineer je in het restaurant van Hotel Brass*.

Wie in juni naar Utrecht afreist, mag het jaarlijkse foodfestival Lepeltje Lepeltje niet missen. De geur van popcorn en curry maakt het voor mij niet makkelijk om te kiezen tussen zoet of hartig. Na een rondleiding langs de stands, besluit ik uiteindelijk voor een luxe hotdog en verse honingwafels. Heerlijk zeg ik je!

Spelen met de kids

Als je met kinderen naar Utrecht gaat kun je eigenlijk niet om kidscity heen, een gigantisch leuk overdekt speelpark, waar je de hele dag zoet bent. Althans de kinderen….. Op Nappas.nl kun je een kortingskaart kopen, waarmee je leuke kortingen krijgt voor kidscity, en diverse andere uitjes.

Trotseer de regen

Tijdens mijn korte trip was het weer in Utrecht me niet echt gunstig gezind. Maar dat weerhoudt mij er niet van om optimaal te genieten van mijn tijd in Nederland. Als het weer in stromen regent, vlucht ik gewoon naar het dichtstbijzijnde café en probeer ik me een weg te banen door de vele lekkernijen die Utrecht te bieden heeft.

Een ongemakkelijke dag is ideaal voor kunstliefhebbers om in de voetsporen te treden van Gerrit Rietveld. De meubelontwerper en architect uit Utrecht is een van de vernieuwers van de beweging De Stijl. Goede plekken om kennis te maken met Rietvelds kunst zijn het Centraal Museum en het Rietveld Schröderhuis.

Op het water

In het warme seizoen nodigt de Oudegracht – de grootste gracht van de stad – uit om Utrecht vanaf het water te leren kennen. Afhankelijk van uw smaak kunt u het uzelf gemakkelijk maken in de rondvaartboot of waterfiets. Houdt u van wat actiever, dan kunt u per kano de grachten verkennen.

Blijf uitzonderlijk

Waarschijnlijk de meest originele accommodatie die Utrecht te bieden heeft, ligt direct aan de gracht. Hotel 26* heeft de oude scheepswerfkelder omgebouwd tot smaakvolle hostels. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven op het terras met een glaasje wijn aan het water.

Bewonder de stad van bovenaf

Geen stedentrip zonder je ogen over de daken te laten dwalen. In Utrecht is de kathedraal, als hoogste gebouw van de stad, jouw place to be. Vanaf de 112 meter hoge Domtoren heb je een prachtig uitzicht over Utrecht.

Lichtkunst ’s nachts

Een van de absolute hoogtepunten van de korte trip in Utrecht wordt pas in het donker duidelijk. Het hele jaar door verlicht het lichtpad Trajectum Lumen tal van gebouwen en straten. Om je op het spoor van de lichtkunstwerken te krijgen