Beleggen

Hoe u de beste aandelen voor daghandel vindt

Aandelen zijn erg populair bij daghandelaren. We bekijken wat een geweldige daghandelsaandeel is en brengen u nu de beste daghandelaandelen.

Wat maakt een aandeel interessant voor daghandel?

Het doel van een daghandelaar is om een ​​positie in te nemen op een aandeel dat dezelfde dag rendement biedt. Dientengevolge moeten handelaren op zoek gaan naar aandelen met een hoog volume waar ze sterke prijsbewegingen kunnen verwachten over zeer korte tijdsbestekken. Zoals te zien is in het onderstaande Lloyds-voorbeeld, neemt een handelaar een positie in op een aandeel en kan hij binnen enkele minuten of uren winst maken, of tegen het einde van de handel diezelfde dag.

De meeste large- en mid-capaandelen bewegen doorgaans maar een paar procentpunten per dag. Daghandelaren proberen de meest volatiele aandelen te vinden en gebruiken hefboomwerking om de potentiële winst die ze kunnen maken te maximaliseren. Het is echter waar dat dit ook de verliezen kan maximaliseren. Sommige daghandelaren proberen wekenlang slechts een of twee aandelen te verhandelen, terwijl anderen elke dag verschillende aandelen verhandelen, afhankelijk van het grotere geheel. Deze aandelen zijn vaak de aandelen die in het nieuws zijn, bedrijven die bezig zijn met het vrijgeven van hun kwartaalresultaten, of aandelen die waarschijnlijk worden beïnvloed door politieke of economische gebeurtenissen.

Op de een of andere manier proberen handelaren de hele dag aandelen te verhandelen die vergelijkbare kenmerken hebben: volume, volatiliteit, liquiditeit en bereik – al deze factoren maken een geweldig daghandelsaandeel.

Overigens is het ook handig om de juiste app te gebruiken, die je in onze beste beleggingsapp kunt vinden.

Volume en liquiditeit zijn beide belangrijke factoren voor een daghandelaar, maar worden vaak als hetzelfde beschouwd. Het volume staat voor het aantal uitgevoerde en gesloten transacties. Liquiditeit daarentegen toont activiteit in het orderboek. De meest liquide aandelen hebben meestal orderboeken vol met orders tegen een breed scala aan koop- en verkoopprijzen. Wanneer een aandeel een hoog volume heeft, betekent dit dat een daghandelaar een grotere kans heeft om posities in en uit te gaan omdat andere handelaren bereid zijn te kopen of verkopen. Als de voorraad liquide is, betekent dit dat er een groot aantal bestellingen voor een voorraad is geplaatst (maar nog niet gevuld) tegen sterk variërende prijzen. Dit betekent op zijn beurt dat zelfs als de aandelenkoers in korte tijd met een groot bedrag verandert, er nog steeds vraag naar de voorraad is. Beide factoren zijn dus erg belangrijk.

Het concept dat volume en liquiditeit met elkaar verweven zijn, wordt verkeerd begrepen. Lage handelsvolumes ondanks hoge liquiditeit duiden op een lage vraag naar het aandeel tegen de huidige prijs en dat veel mensen wachten om te verkopen of te kopen als de prijs in de toekomst beweegt. Aan de andere kant suggereren hoge handelsvolumes en lage liquiditeit dat er veel vraag is naar het aandeel tegen de huidige prijs en dat er slechts enkele bestellingen worden geplaatst tegen hogere of lagere prijzen.

De meeste large- en mid-capaandelen hebben voldoende volume en liquiditeit voor daghandelaren en hun doeleinden. Ondanks dit alles is het echter belangrijk om alert te blijven om de meest verhandelde en liquide aandelen in de gaten te houden als u streeft naar een goede startpositie voor winst. Andere handelaren proberen ongebruikelijke activiteiten te ontdekken die ze in hun voordeel kunnen gebruiken. Dit omvat bijvoorbeeld het identificeren van voorraden waarvan het volume plotseling toeneemt. Om die aandelen met voldoende volume en liquiditeit te vinden, kunnen aandelenscreeners worden gebruikt om het merendeel van de dagelijks verhandelde aandelen te volgen.

Volatiliteit en bereik zijn belangrijke factoren voor daghandelaren, omdat ze kunnen bepalen hoeveel winst of verlies een daghandelaar kan maken of lijden. Een aandeel moet volatiel zijn voor een daghandelaar om binnen enkele minuten of uren winst te maken bij het openen of sluiten van een positie. Sommige aandelen hebben de neiging om rond een veel hoger dagelijks voortschrijdend gemiddelde te zweven dan andere aandelen.

Aandelen die zich richten op reguliere inkomsten, zoals nutsbedrijven, hebben bijvoorbeeld de neiging om zeer kleine prijsbewegingen te ervaren, terwijl mijnbouw- of oliemaatschappijen grotere schommelingen ervaren als gevolg van externe invloeden zoals metaal- of olieprijzen. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat de mogelijke winsten hoger zijn voor meer volatiele aandelen, omdat het risico op verlies dienovereenkomstig hoger is. Daarom is het belangrijk voor handelaren om een ​​balans te vinden die past bij hun risicobereidheid.

De meeste large- en mid-capaandelen hebben de neiging om gedurende een lange periode consistent tussen een high en een low te handelen. De hoge staat voor weerstand en de lage voor ondersteuning. Het bereik kan nuttig zijn bij het vinden van aandelen die op het punt staan ​​nieuwe niveaus te bereiken. Het kan ook worden gebruikt bij het berekenen van het risico dat aan elk aandeel is verbonden: een aandeel met een kleiner bereik heeft meer kans op kleinere prijsbewegingen op de dag, terwijl een groter bereik erop kan wijzen dat het aandeel veel grotere prijsbewegingen doormaakt. Met aandelenscreeners kunt u aandelen vinden die het gewenste bereik bieden en tussen hun respectievelijke hoogte- en dieptepunten bewegen.