Onderdelen oldtimers importeren

Onderdelen oldtimers

Als u in het bezit bent van een oldtimer, is het goed mogelijk dat u plots een onderdeel nodig heeft dat niet één, twee, drie beschikbaar is in Nederland. Daarom moet u ze soms importeren uit het buitenland. Dit doet u via onderdelen kopen op internet.

Invoerrechten en BTW

De bedragen in Nederland zijn als volgt opgesteld. Tot €22,- worden er in Nederland geen invoerrechten en BTW gerekend. Vanaf €22,- tot €150,- bent u  vrij van invoerrechten maar is er wel BTW. Vanaf € 150,- moet u altijd invoerrechten en BTW betalen. Postbezorgdiensten rekenen in de meeste gevallen geen inklaringskosten als het bedrag van geïmporteerde oldtimerparts onder de €22,- is.

Verschillende kosten onderdelen kopen op internet

Als u onderdelen via internet of een postorderbedrijf koopt, doet het post-of koeriersbedrijf aangifte bij de douane. De waarde en omschrijving van de oldtimer onderdelen worden dan op het pakket gezet. Als de gegevens niet bekend zijn, kan het bij u worden nagevraagd. Als de kosten, die hieronder worden genoemd, niet door de afzender zijn betaald worden zij bij u in rekening gebracht bij het afleveren.

  • Dit zijn de kosten die het postbedrijf maakt door het doen van de aangifte bij de Douane.
  • Dit zijn kosten voor ander werk dat het postbedrijf voor u doet.
  • De eventueel te betalen belastingen. Hierbij kunt u denken aan invoerrechten, BTW- en omzetbelasting, eventuele accijns. Het verschilt per product hoeveel u moet betalen. Via invoercalculator.nl kunt u kosten berekenen, voordat u bestelt.